Notariaat Cootjans & Haagdorens, Notaris te Schilde

 

Notariaat Cootjans & Haagdorens

Notaris te Schilde

Wonen

Heb je het huis van je dromen gevonden? Proficiat! Zo'n aankoop heeft belangrijke financiële en juridische gevolgen voor een groot stuk van je leven. Waarschijnlijk is de aankoop van je woning de belangrijkste investering van je leven. Het heeft een enorme impact op je financiële en familiale toestand. Juist daarom is de tussenkomst van de notaris als ervaren deskundige onmisbaar.

De kosten die verbonden zijn aan een aankoop is een belangrijk aandachtspunt voor kopers. Naast de prijs van je droomhuis, moet je immers voldoende budget voorzien voor de registratierechten en de kosten die verbonden zijn aan je krediet.

In een notendop...

Klaar om een woning te kopen? Super! Maar ben je op de hoogte van alle kosten? Er komt wel meer bij kijken dan enkel de aankoopprijs... zowel voor de aankoop- als de kredietakte. Lees hier meer over de kosten.

De aankoop van een woning is een belangrijke stap. Het begint bij een goed doordacht bod en eindigt met de ondertekening van de notariële akte. Maar tussen deze stappen gebeuren er heel wat zaken! Lees hier meer over de verschillende stappen van de aankoopprocedure.

Ben je van plan om te bouwen? Dan hou je best rekening met een aantal regels. Zo zal je bijvoorbeeld moeten zorgen voor een omgevingsvergunning. En dan heb je nog de fiscaliteit: je betaalt in sommige gevallen geen registratierechten, maar btw! Alles dat je moet weten wanneer je wil bouwen of renoveren lees je hier!

 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .